Creools lamspotje

Exotisch traditioneel – Heerlijk lamsvlees met een Creoolse toets, perfect te combineren met Cornquetten! Krijgen jullie hier ook spontaan honger van?!. Ideaal om klaar te maken voor familie en vrienden.

Ingredienten (voor 4 personen)

  • 600 gram lamsvlees, in blokjes
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje ananas op siroop (of 1 kleine verse ananas in blokjes)
  • 2 el maïsolie
  • 300 ml gevogelte bouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el verse koriander of bladpeterselie, fijngehakt
  • versgemalen peper en zout
  • 20 cornquetten Veneto (5 per persoon)

bereidingswijze

  • wentel de stukjes lamsvlees in het kerriepoeder.
  • Pel en versnipper de uien en de knoflook. Laat de ananas uitlekken en snij hem in stukjes.
  • Braad de blokjes lamsvlees rondom aan in de maïsolie. Schep het vlees op een bord.
  • Bak de uien en de knoflook in dezelfde vetstof. Giet er de bouillon bij. Doe dan het vlees weer in de pan. Schep goed om. Laat afgedekt 40 minuten stoven.
  • Roer er de kokosmelk en de ananas door. Laat nog 5 minuten sudderen. Werk af met verse koriander of bladpeterselie.
  • Frituur de Cornquetten 4 minuten op 175°c. Serveer lamspotje in pan of in grote kom aan tafel, doe de Cornquetten in een schaal en bestrooi met wat zeezout.

En dan nu samen genieten van een heerlijke maaltijd! Delen van eten blijft toch het mooiste moment van de dag! Dit gerecht doet denken aan een zomeravond in Kreta met een mooie zonsondergang! Enjoy!