Cornquet genomineerd voor Gouden Tavola

Sietse Van Haute krijgt Gouden Tavola met Cornquet

Verse en vernieuwende smaken, kwalitatieve delicatessen en honderden talentvolle exposanten. Wie de tweejaarlijkse Tavola beurs in Kortrijk Xpo bezoekt, weet waaraan hij of zij zich mag verwachten. Ook naar de Gouden Tavola wordt naarstig uitgekeken. Dat is een wedstrijd die voorafgaat aan de vakbeurs en bepaalt welke foodinnovaties het gaan maken. Onze polenta kroketten lieten alvast een grote indruk na…

Sinds 1982 is Tavola een vaste waarde binnen de voedingswereld. Kenmerkend? Hun niche van de premium food & drinks en hun uitgesproken aandacht voor nieuwe producten. Sterke marktleiders worden afgewisseld met ambachtelijke producenten. Een bijzondere mix van kwaliteitsproducten worden op tafel gebracht. Dit maakt van Tavola een van de meest kwalitatieve foodbeurzen van Europa voor food retail, speciaalzaken en cateringbedrijven.

De Gouden Tavola wedstrijd

Naast de beurs, die doorgaat van 11 tot 13 maart 2018, hoort de Gouden Tavola. Deze wedstrijd brengt de beste innovaties in voeding onder de aandacht.

Van de 400 geselecteerde exposanten namen 69 producenten deel: goed voor maar liefst 104 producten. Na de eerste screening werden de overgebleven producten beoordeeld op basis van innovatie, smaak, verpakking, marketing, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Dit door een vakjury van inkopers, verantwoordelijken uit de gastronomie, reclamewereld, product- en merkontwikkeling en de vakpers.

Voeding komt via verschillende kanalen op ons bord terecht en dus verschillen de criteria voor vernieuwing. Dat mondde uit tot winnaars en genomineerden in 4 rubrieken:

  • Retail (producten voor zelfbediening)
  • Traiteur (producten voor traditionele bediening)
  • Delicatessen (producten voor delicatessenzaken / speciaalzaken)
  • Foodservice (producten voor cateringorganisaties)

Polenta kroketten maken naam op de vakbeurs

In totaal werden 4 winnaars en 9 genomineerden bekendgemaakt. In de categorie Gouden Tavola Traiteur kregen de Cornquet polenta kroketten de derde plaats, voorafgegaan door Friseline van BelOrta en de Filet Salami van Guy Troch Import.

Cornquet wist de vakjury te overtuigen met de unieke smaakbeleving van onze 3 maïskroketten. Ook speelde de versheid en de simpliciteit (als diepvriesproduct) ook een grote rol.

Alle winnaars zullen op de beurs worden voorgesteld in hal 5. Daar zullen de bezoekers proeven én hun stem uitbrengen op een van de bekroonde producten. Het product met de hoogste waardering ontvangt nadien de Gouden Tavola Publieksprijs.

Kortrijk - Uitreiking Gouden Tavola's met Sietse Van Haute van Cornquet polenta kroketten