Rundstoofpotje met polenta kroketten

Heerlijk rundstoofvlees is een Vlaamse klassieker dat kan smaken tijdens koudere dagen. Reken daar een goede groentebouillon en een salade met kruidige polenta kroketten erbij, en je ben verzekerd van een culinair gerecht. 

vleesgerecht – 2 personen – makkelijk – 120 minuten

Ingrediënten voor een rundstoofpotje

Rundstoofpotje met polenta kroketten
Voor de bouillon:
  • 2 dl water
  • 1 preiwit, in kleine stukjes
  • 1 selderstengel, in kleine stukjes
  • 1 wortel, in kleine stukjes
  • 1 tomaat, in kleine stukjes
Voor het stoofpotje:
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ajuin, fijngesnipperd
  • 1 wortel, kleine stukjes
  • 1 selderstengel, kleine stukjes
  • 1 preiwit, kleine stukjes
  • 500 gr kogelbiefstuk, in stukjes
  • 1 tl Peper en zout
  • 2 dl witte wijn
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 2 el erwtjes
  • 1 el fijngehakte rozemarijn
  • 5 Cornquetten Marrakesh/ persoon

De instructies

Maak de groentebouillon

  1. Breng alle ingrediënten voor de bouillon aan de kook
  2. Draai het vuur lager en laat 15 minuten sudderen
  3. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie

Maak het rundstoofpotje

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui krokant
  2. Doe de groenten erbij en laat enkele minuten bakken op een hoog vuur
  3. Voeg het rundsvlees toe, breng op smaak met de peper en zout en bak het vlees al roerend goudbruin
  4. Blus met de wijn en groentenbouillon en kook in tot de helft
  5. Voeg de tomaat toe, breng aan de kook en doe de erwtjes en rozemarijn erbij
  6. Zet het deksel op de pot en laat 30 minuten op zacht vuur sudderen
  7. Laat frituurketel opwarmen tot 175°c tot wanneer het stoofpotje gaar is
  8. Haal de Cornquetjes uit de verpakking en bak ze 3 tot 5 min op 175°c
  9. Haal ze uit frituurvet en giet in een kom of mandje

Extra tip: strooi wat grof zeezout over voor een extra smaakvolle toets.

Serveer

  1. Schep het stoofpotje in een voorverwarmde schotel.
  2. Werk af met wat gesneden bladpeterselie.
  3. Plaats schotels met stoofpotje en Cornquetjes in midden van de tafel en delen maar!