Over Cornquet

Hires-Cornquet23586

Waarom Cornquet?

Steeds meer gaan we op zoek naar een grotere variatie binnen onze maaltijden en kiezen we voor een glutenvrije vervanger van onze traditionele aardappelbereidingen, pasta of rijst. Daarom doen we het bij Cornquet anders.

Door onze drang om te blijven anticiperen op de trends van vandaag, braken we met bestaande tradities en creëerden we de polenta kroket:  polenta in een vernieuwd, goudbruin, krokant gebakken jasje waarvan de smaak je ongetwijfeld zal verbluffen.

Cornquet bestaat echter uit meer dan het bereiden van heerlijke maïskroketten. Wij geloven er sterk in dat onze kroketten zullen zorgen voor meer variatie in onze dagelijkse maaltijden. Wij streven er naar dat we mensen van alle werelden kunnen samenbrengen. Omdat samen eten proeven is van verhalen.

"Pull up a chair. Take a taste. come join us. life is so endlessly delicious." Ruth Reichl

Ons verhaal

Het idee om polenta kroketten te maken, groeide vanuit mijn horecazaak in Tielt. De prachtige Poelberg vormt in de zomer een toeristische trekpleister. De Stad Tielt had bepaald dat enkel lichte maaltijden en snacks geserveerd konden worden - zonder aardappelproducten. Toch kwam al vrij snel de vraag vanuit de klant om iets meer te kunnen krijgen dan enkel een vlugge snack..

Het gebrek aan aardappel werd omschreven als een gemis bij onze klanten. Vanuit onze jarenlange ervaring en creativiteit zijn we daarom op het idee gekomen om polenta te gaan combineren met kroketten.

Na een succesvolle introductie bij ons in de zaak en het gebrek aan leveranciers die gekend waren met polenta, besloten we om zelf polenta kroketten op grote schaal te gaan produceren. Steeds met de focus om het beter te doen. Zo kunnen niet enkel onze klanten genieten van dit product, maar kan ook het brede publiek de gezonde kroketten ontdekken, uitproberen en combineren.

Polenta bereiding