Wat een fijne eerste voedingsbeurs!

Zo zo. De eerste beurs van Cornquet is achter de rug: de befaamde Tavola beurs in Kortrijk Xpo! En het moet gezegd zijn, het was een fijne eerste kennismaking met de honderden enthousiaste medewerkers en talentvolle starters van het event. Een kleine recap. 

Van 11 tot 13 maart 2018 ging de Tavola beurs door. Mede door hun uitgesproken aandacht voor nieuwe producten, zijn zij sinds jaar en dag een vaste waarde binnen de voedingswereld. Sterke marktleiders worden er afgewisseld met ambachtelijke producenten en een grote mix van kwaliteitsproducten vindt er zijn weg naar het brede publiek. Dit maakt van Tavola een van de meest kwalitatieve foodbeurzen van Europa voor food retail, speciaalzaken en cateringbedrijven.

Cornquet wist voor de beurs al een Gouden Tavola te bemachtigen in de categorie Traiteur. Maar of onze glutenvrije polenta kroketten in de smaak zou vallen bij het publiek, viel natuurlijk af te wachten tot op de beurs zelf…

Positieve reacties

Tussen de ontmoetingen met de vele standhouders door, kregen we heel wat positieve reacties op onze Cornquetten: “Tof idee, zeg!” of “Hmmm, heerlijk!”. Daar konden we natuurlijk niet trotser op zijn. Wat bezoekers vooral opmerkten, was dat ze eindelijk nog eens een vernieuwend product ontdekten dat ze straks bij hun vlees- en visgerechten kunnen serveren. Tijd dus dat Cornquet is er, want nu kunnen we samen inzetten op meer (glutenvrije) variatie!

Tijd om te proeven… van de Tavola-sfeer

Het gevarieerde aanbod aan producten op deze beurs was fenomenaal. Als bezoeker was me dit al opgevallen in de afgelopen edities, maar nu ik zelf standhouder was en dus drie dagen aanwezig was, heb ik nog meer de impressie gehad dat wie innovatieve producten zoekt in de voedingswereld, de Tavola beurs zeker niet mag missen.

Cornquet deelde de stand met Katrien van Unicorn Flavors, heerlijke ijsjes waar iedereen van kan genieten – dus ook voor wie lactose- of glutenvrij eet. Net zoals de Cornquetten worden de ijsjes met zeer veel liefde gemaakt, waardoor de samenwerking met Katrien zeer fijn verliep. Zij was trouwens slechts een van de vele toffe collega-ondernemers in de buurt. Ook Dominique van kaasboerderij ’t Groendal uit Rumbeke, Bram van lamspecialiteiten Délice d’Agneau uit Poperinge en Bart met zijn heerlijke streekbieren van De Kustbrouwerij waren aangename mensen met oog voor kwaliteit. Ik wens hen allen heel veel succes en graag tot binnenkort op een volgende beurs!